Vzw De Kunstvrienden uit Merksplas bestaat uit een harmonie, een hofkapel, twee jeugdorkesten, een schuttersgilde en een percussiegroep. Het lokaal van De Kunstvrienden is een beschermd monument met een feestzaal die je kunt huren.

Speel jij ook een blaas- of percussie-instrument en wil je meedoen? Iedereen is van harte welkom bij onze vereniging, zelfs al speel je nu nog helemaal niets: je kunt het bij ons immers altijd nog leren tijdens onze instrumentlessen voor jong en oud. Voor de jongeren die dat willen is er ook een notenleerklasje.

Harmonie De Kunstvrienden

Onze muzikanten worden vrolijk maar voortreffelijk in goede banen geleid door Jos Körver, die er verder ook helemaal niets aan kan doen dat hij uit Nederland komt. Elke woensdag slaat hij  strak de maat tijdens de repetities, zodat blazers en slagwerk zonder blozen kunnen concerteren op eenvoudig verzoek. 

Jeugdorkest

De Muzikale Kikkertjes is het orkest voor alle kinderen die net een instrument hebben en hun eerste stappen zetten in de muziek. Greet Sprangers laat de kikkers kwaken alsof het prinsen en prinsessen zijn. Elke zondag is er een vorstelijk bal!

Rhythm Art Percussion Band

Heel succesvol is onze percussiegroep o.l.v. Guy Vernelen. Rhythm Art is niet zomaar een marching band, maar een volwaardig slagwerkorkest op moderne leest geschoeid.

Schuttersgilde

Op dinsdagavond oefenen de schutters hun doeltreffendheid op twee staande wippen. Ze nemen regelmatig deel aan tornooien en jaarlijks is er een koningsschieting. Misschien steekt u koning Tom volgende keer naar de kroon?