EK boogschieten staande wip - Warre Lambrechts

Op 13 en 14 augustus vond na twee coronajaren ons eerste Europees Kampioenschap boogschieten op staande wip plaats. Het werd een succesvol weekend.
Op zaterdag trokken we met zeven jeugdschutters naar Ovezande in Nederland. Drie schutters vertegenwoordigden de ploeg, alle zeven mochten ze individueel proberen.
Dat deden ze geweldig: ploeg België haalde de overwinning met 39 punten, Nederland en Frankrijk behaalden 33 punten. Bij de individuele afkamping was na de beurt van Nederland en Frankrijk nog steeds geen hoofdvogel gevallen. Het was onze eigenste Warre Lambregts die de eerste blok naar beneden haalde, de euforie was groot, maar er moest nog gekampt worden tegen Jarno Deneef van Baardegem, die ook de blok schoot. Hierbij won Jarno en werd hij Europees Kampioen bij de jeugd.
Zondag was het de beurt aan de senioren. Hierbij deden individueel twee leden van onze club mee. Quinten Van der Weyen haalde bij de afkamping de blok naar beneden. Hij moest kampen tegen vier Nederlanders, zeven Fransen en zes Belgen. Hierbij won Tjorven Lagrou van Boezingen.
Ook de seniorenploeg deed het goed, zij wonnen met 49 punten, Frankrijk en Nederland behaalden 45 punten.
Wat een topweekend, vier op vier voor België!

De deelnemers van De Kunstvrienden
Quinten
Warre in actie
De winnende ploeg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *